ANBI

 

Stichting Korenmolen Rijn & Weert is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor uw giften in principe aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

AnbiAnbi1

Financieel overzicht 2013

Financieel overzicht 2014

Financieel overzicht 2015

Financieel overzicht 2016

Financieel overzicht 2017

Activiteiten van korenmolen Rijn en Weert in 2015

Zaterdag 21 maart 2015 heeft de molen weer meegedaan met klusdag NL Doet. Een enthousiaste groep werknemers van pensioenuitvoerder PGGM had zich aangemeld voor een klus. Ze gingen aan de slag met het schoonmaken van de kuip om de molensteen en de stelling. De klus werd tot ieders tevredenheid geklaard.
De jaarlijkse Nationale Molendag was dit jaar op zaterdag 9 mei. Korenmolen Rijn en Weert is één van de ruim negenhonderd molens in ons land die meedoen met deze dag. Van 11.00 tot 16.00 uur was er van alles te doen en te beleven bij de molen. Thuisbakkers konden meedoen met de speciale Molendag-bakwedstrijd, onder voorwaarde dat er gebakken werd met meel van de molen. Rondleidingen in de molen, een markt op het molenplein, een speeltuin voor de allerkleinsten en een speciale molenfietstocht is zomaar een greep uit de activiteiten die deze dag plaatsgevonden en waar veel bezoekers op afkwamen.

Ook op Open Monumentendag zaterdag 12 september was de molen, zoals elk jaar, weer een  van de vele opengesteld monumenten in de gemeente Bunnik. Geïnspireerd door het thema van dit jaar, Kunt en Ambacht, stond het ambacht centraal bij de diverse activiteiten. De molenaars stonden deze dag klaar om de bezoekers van alles over de techniek en de historie van de 19e eeuwse korenmolen te vertellen. Op het molenplein was wederom een marktje ingericht met onder andere streek- en fair-trade producten.

Zoals elk jaar kreeg de molen ook in 215 weer een aantal schoolklassen op bezoek. Daarnaast was de molen het toneel van de verkiezing van het Lekkerste afbakbroodje van de Krommerijnstreek. Bakker Vonk uit Bunnik won. De verkiezing is een initiatief van drie recreatieondernemers uit de Kromme Rijnstreek ondersteund door Project Pracht & Kracht.
De Zonnebloem afdeling Werkhoven hield haar jaarlijkse picknick op het molenplein en de deelnemers kregen een rondleiding. Naast de bovenstaande activiteiten was de molen in 2015 elke vrijdagmiddag en zaterdag geopend voor bezichtigingen en de verkoop van molenproducten.